fbpx

Om oss

Kristin Ramm er gründeren og startet opp Askergynekologen alene i 2005. Med lang erfaring står hun nå som eneeier og daglig leder av klinikken. Askergynekologen ble raskt en etterspurt klinikk og ettervert utvidet med flere gynekologer med ulik bakgrunn som dekker en stor bredde i faget. Vi har et godt og oppdatert behandlingstilbud når det gjelder overgangsalderplager, mensforstyrrelser, infertilitetsproblematikk, smerter, vannlatingsplager, etc. For å sikre et helhetlig tilbud innen kvinnehelse har vi også tilknyttet sexolog.

Gravid eller ikke gravid, gammel eller ung - alle er velkomne til Askergynekologen!

Askergynekologen ligger sentralt i Asker på toppen av Trekanten. Det er 2 timer gratis parkering inne i parkeringshuset og kort gangavstand til tog og buss. Vi har moderne utstyr i hyggelige lokaler. Henvisning er ikke nødvendig.

Ta kontakt hvis du lurer på noe eller ønsker time hos oss!

Kristin Ramm

Gynekolog / Daglig leder

Jeg etablerte Askergynekologen i 2005, så det er nå blitt mange år med privatpraksis i Asker! Det er hyggelig med damer som jeg etterhvert kjenner godt, og spennende når det kommer nye. Etter mange år som sykehuslege setter jeg spesielt pris på pasientkontakten og kontinuiteten jeg får her i praksis. Tidligere har jeg jobbet med gynekologi på Bærum sykehus, Ullevål sykehus og Radiumhospitalet så jeg har en bred og allsidig bakgrunn som kommer godt med. Jeg er født i 1957, har mann og 3 barn som jeg fikk i voksen alder. Fritiden går i stor grad med til familien, Lady, vår kjære lille Cocker Spaniel, friluftsliv og olivendyrking i italia!

Gun Lisbet Opheim

Gynekolog

Jeg studerte medisin ved Universitetet i Bergen fra 1990 til 1996. Etter fullført turnustjeneste jobbet jeg ved kirurgisk avdeling ved sykehuset på Notodden og i Skien i til sammen 3 år, før jeg spesialiserte meg i Gynekologi og Obstetrikk ved Nordlandssykehuset Bodø og AHUS. Siden 2008 har jeg vært overlege ved Fostermedisinsk avdeling på Rikshospitalet, hvor vi følger opp fostre med forskjellige utfordringer. Dette kan dreie seg om ulike former for genetisk sykdom, hjertefeil eller kompliserte flerlingsvangerskap, for å nevne noe. Jeg er sertifisert fra Fetal Medicine Foundation i London for å utføre tidlig utvidet ultralyd hos gravide. Våren 2021 fullførte jeg en PhD innen fosterfysiologi med blodstrømsmålinger av fostre, hvor jeg bl.a. undersøkte hvordan de blir påvirket av mors kosthold og vekt. I det kommende året skal jeg være på Askergynekologen 50 % av tiden, og jeg gleder meg til å jobbe med varierte problemstillinger innen både fostermedisin, obstetrikk og gynekologi.

Anny Spydslaug

Gynekolog

Jeg har de siste 25 år jobbet som overlege ved gynekologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus samt en mindre gynekolog praksis utenfor sykehus. I tillegg til generell gynekologi er mine spesialområder utredning og behandling av urinlekkasje og underlivsfremfall, behandling og oppfølging av skader av endetarmsmuskler i forbindelse med fødsler.

Vibeke Rognan

Gynekolog

Jeg studerte på det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo fra 1988-1994. Fra 1997-2002 jobbet jeg som assistentlege ved sentralsykehuset i Nordland. I 2002 flyttet jeg tilbake til Oslo for å fullføre spesialiseringen min i gynekologi og obstetrikk ved Rikshospitalet. Fra 2006-2017 har jeg jobbet som overlege ved kvinneklinikken på Rikshospitalet, hvor jeg har vært innom flere ulike aspekter ved faget, i alt fra gynekologisk kirurgi og infertilitet til kompliserte svangerskap og forløsninger. Fra 2010 jobbet jeg på Askergynekologen ved siden av jobben på Rikshospitalet, før jeg i 2017 valgte å jobbe fulltid som privatpraktiserende gynekolog. Helt siden jeg var et lite barn har jeg interessert meg for kropp og sinn. Jeg har alltid syntes det har vært spennende å koble mennesket opp mot det store bildet, og har som endelig mål å bidra til god generell kvinnehelse til alle mine pasienter. Jeg har selv erfaringer med fire svangerskap og fødsler, og er mor til tre gutter og en jente. På fritiden bruker jeg gjerne tid på å lage sunn og god mat, i tillegg til å tilbringe tiden med familie og gode venner.

Hilde Borgen

Legesekretær

Jeg styrer resepsjonen, er stemmen i telefonen og hjelper til med det meste! Jeg er utdannet hjelpepleier og har jobbet i mange år på Statens senter for epilepsi og tannlegekontor, før jeg begynte å jobbe med gynekologene.

Charlotte Kristensen

Legesekretær

Jeg sitter i resepsjonen og besvarer mail og telefoner. Hjelper til med det meste på klinikken. Er utdannet medisinsk sekretær og har tidligere jobbet på Drammen sykehus før jeg kom til Askergynekologen

Anne Loe Kvalberg

Sexologisk rådgiver

Jeg ble utdannet ved Universitetet i Agder for 10 år siden og er godkjent spesialist i sexologisk rådgivning. Fra før av har jeg sykepleier-, helsesøster- og kognitiv terapi utdanning. Jeg jobber med både barn, ungdom og voksne i forhold til seksualitet og utfordringer. Mange opplever at det ikke er mange arenaer for å kunne snakke om seksualitet, så dette er en meningsfull jobb!

Askergynekologen er en av de aller første klinikkene her i landet som er godkjent fra Helsedirektoratet for å utføre NIPT test.

NIPT- test (Non Invasive Prenatal test):

Vi i Askergynekologen har nå fått godkjenning fra Helsedirektoratet til å tilby NIPT. NIPT er en forkortelse for Non Invasive Prenatal Test. Dette er en fosterdiagnostisk test der man ved å ta en vanlig blodprøve av mor kan undersøke om fosteret hun bærer har trisomi 13, 18 eller 21 (Down syndrom). Denne blodprøven kan du ta tidligst i svangerskapsuke 10+0.

NIPT brukes fordi det er en pålitelig test innen genetisk fosterdiagnostikk. Dersom du ønsker mer informasjon anbefaler vi deg å ta NIPT-skolen ved å logge deg inn på niptskolen.no (med bankID). Denne gir god informasjon om testen, og hva testen gir deg svar på.

Din NIPT prøve analyseres hos Life Genomics i Gøteborg, Sverige. Prøven analyseres med en rettet teknologi som ikke avdekker genetisk data på den gravide kvinne.

Tidlig ultralyd i svangerskapsuke 12-14:

Denne undersøkelsen innebærer en systematisk gjennomgang av fosterets anatomi, i tillegg til måling av nakkefold og fosterstørrelse.

NIPT kan tas alene (tidligst svangerskapsuke 10+0) eller i kombinasjon med en Tidlig ultralyd (svangerskapsuke 12 -14). Ved å kombinere de to fosterdiagnostiske undersøkelsene får man både en genetisk test for de tre vanligste genetiske tilstandene og en tidlig undersøkelse av fosterets anatomi.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon!