fbpx

Grethe Kjøsnes

Jeg er autorisert klinisk ernæringsfysiolog med lang og bred erfaring og har nylig begynt å jobbe her. Tidligere har jeg bl.a. jobbet ved Volvat Medisinske Senter, Sykehuset i Vestfold og Ullevål Sykehus. Jeg ønsker å hjelpe pasientene mine til å ha et balansert kosthold og god helse, og jeg vektlegger å gi individuell og tilpasset veiledning. Det er viktig for meg å ha et helhetlig perspektiv. Jeg jobber evidensbasert og gir vitenskapelig forankret ernæringsveiledning. Riktig ernæring er av stor betydning for både vår somatiske og psykiske helse. Kvinner og menn i alle aldre er velkommen til meg. I tillegg kan jeg hjelpe i forhold til ernæring til barn og ungdom.

Askergynekologen er en av de aller første klinikkene her i landet som er godkjent fra Helsedirektoratet for å utføre NIPT test.

NIPT- test (Non Invasive Prenatal test):

Vi i Askergynekologen har nå fått godkjenning fra Helsedirektoratet til å tilby NIPT. NIPT er en forkortelse for Non Invasive Prenatal Test. Dette er en fosterdiagnostisk test der man ved å ta en vanlig blodprøve av mor kan undersøke om fosteret hun bærer har trisomi 13, 18 eller 21 (Down syndrom). Denne blodprøven kan du ta tidligst i svangerskapsuke 10+0.

NIPT brukes fordi det er en pålitelig test innen genetisk fosterdiagnostikk. Dersom du ønsker mer informasjon anbefaler vi deg å ta NIPT-skolen ved å logge deg inn på niptskolen.no (med bankID). Denne gir god informasjon om testen, og hva testen gir deg svar på.

Din NIPT prøve analyseres hos Life Genomics i Gøteborg, Sverige. Prøven analyseres med en rettet teknologi som ikke avdekker genetisk data på den gravide kvinne.

Tidlig ultralyd i svangerskapsuke 12-14:

Denne undersøkelsen innebærer en systematisk gjennomgang av fosterets anatomi, i tillegg til måling av nakkefold og fosterstørrelse.

NIPT kan tas alene (tidligst svangerskapsuke 10+0) eller i kombinasjon med en Tidlig ultralyd (svangerskapsuke 12 -14). Ved å kombinere de to fosterdiagnostiske undersøkelsene får man både en genetisk test for de tre vanligste genetiske tilstandene og en tidlig undersøkelse av fosterets anatomi.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon!